maanantai 14. joulukuuta 2015

PUHEENJOHTAJAN TERVEHDYS

Villasukat ja jouluvalot ja uudet lapaset ja pikkujoulut ja joulupukki ja glögi ja riisipuuro ja joulukalenteri ja joulutortut ja piparit ja konvehdit ja yhteinen ruokahetki ja itsenäisyyspäivä ja hymyjä ja tuntematon sotilas ja etuoven kranssi ja villapaita ja sauna ja kynttilät ja joulukortit ja lahjaostokset ja joulupaniikki ja viimeiset tentit ja motivaation puute ja haaveilu ja loppukiri ja pitkät iltalenkit ja lumiukko ja lumisota ja jääpuikot ja kaunis järvimaisema ja joulukalenteri ja odotus ja

Jouluna pitäisi ehtiä hengähtää. Se on hyvä, koska ennen joulua ei millään ehdi. Tai jos ehtii, niin sen tekee viimeisten palautettavien esseiden ja tutkielmien kustannuksella. Mieli kiskoo korville tonttulakkia, kun sen olisi vedettävä puoleensa asenteen kielioppia. Keskusteluanalyyttiset tulkinnat ja muut tehtävien vastaukset koskevat joulupukkia tai jouluruokaa. Koska pääsee kotiin, koska pääsee syömään, koska koristellaan joulukuusi. Elämä olisi ehkä helpompaa, jos ei olisi niin kikseissä tästä kaikesta joulukuun hömpästä.

Täkyllä on ollut mallikas loppusyksy. Vuoden 2016 hallitukseen saatiin mukavasti rekrytoitua uusia fukseja. Tämä ei ole kyyneltensekainen jäähyväiskirjoitus, sillä jatkan hallituksen puheenjohtajana myös seuraavan vuoden. Vuosi 2015 on ollut niin antoisa, että sille antaa lämpimän halauksen ennen astumista kohti uutta, raivaamatonta, tutkimatonta – ja vuoden päästä takana on taas uusi polku, toivottavasti vähintään yhtä hieno kuin tämäkin.

Toivotan koko hallituksen puolesta kaikille täkyille ja täkynmielisille hyvää joulua ja mallikasta uutta vuotta! Olitpa sitten tällainen häseltäjä tai päinvastoin arvokkaasti chillaaja, niin joulusta löytyy meille kaikille varmasti jotain mieluista.

Ja joulurauhaa.

-        - AnneTeksti: Anne Tuovinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti