torstai 18. joulukuuta 2014

TULE TUUTORIKSI!

Ainejärjestömme Täky tarvitsee taas ensi syksynä reippaita ja innokkaita tuutoreita uusille fukseille. Jos olet kiinnostunut neuvomaan ja opastamaan uusia opiskelijoita yliopisto-opintojen maailmaan, hae ihmeessä tuutoriksi. Haku alkaa alkuvuodesta!

Ja miksikö kannattaa ryhtyä tuutoriksi? No, ensinnäkin tuutorointi on hauskaa! Tuutorina pääset osallistumaan syksyn tapahtumiin ja järjestämään itse mukavaa ohjelmaa. Tuutorointisuunnitelmien ja ensimmäisten viikkojen ohjelman tekeminen opettavat suunnitelmallisuutta ja järjestelmällisyyttä. Tuutorina pääset myös tutustumaan uusiin ihmisiin. Opit tuntemaan tuutorikaverisi paremmin, tapaat muiden oppiaineiden tuutoreita ja syksyllä tutustut pariin kymmeneen uuteen suomen kielen ja kirjallisuuden opiskelijaan.

Itä-Suomen ylioppilaskunta (ISYY) kouluttaa valitut tuutorit tehtäväänsä. Keväällä järjestetään pari koulutuspäivää, joiden aikana käydään läpi tuutoroinnin perusteita ja vaihdetaan ajatuksia muiden tulevien tuutorien kanssa. Elokuun lopulla tuutorit saavat lähteä yhden yön yli kestävälle leirille, jossa valmistaudutaan tulevaan syksyyn. Tuutorointia suunnitellaan myös yhdessä oman oppiaineen ja tuutorikaverien kanssa.

Kaiken hauskan lisäksi tuutoroinnista saa myös kolme (3!) opintopistettä, jotka esimerkiksi sopivat mainiosti täydentämään kandin tutkintoa 180 op:n suuruiseksi. Merkintä tuutoroinnista näyttää myös hyvältä CV:ssä.

Seuraa ilmoituksia ja hae TUUTORIKSI!


Teksti: Maarit Hotanen, yksi Täkyn tuutoreista 2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti