torstai 29. huhtikuuta 2021

TÄKYLÄISTEN LEMMIKIT, OSA III

Lemmikkipalsta on täällä taas! Tällä kertaa päästään tutustumaan neljään hurmaavaan täkyläislemmikkiin, nimittäin Kersantti Tapsuun, Pateen, Tacoon ja Nokiin. 

 

Nimi, lempinimi: Kersantti Tapsu


Omistaja: Greta (1. vuosikurssi)

Ikä: Kesäkuussa 10 v

Rotu/laji: Maatiaiskissa

Suosikkitekeminen: Tiktok-videoiden teko Gretan kanssa ja nukkuminen 

Inhokkitekeminen: Imurointi 

Lempiruoka: Kalkkunaleikkele

Motto: Humaaniuteni ei koostu myötätunnosta ihmisiä kohtaan vaan sen kestämisestä, että tunnen myötätuntoa heitä kohtaan… Humaaniuteni on jatkuvaa itseni voittamista

  Friedrich Nietzsche

 

Tapsu on kissa täynnä yllätyksiä. Ensin se saattaa kehrätä Gretan sylissä tyytyväisenä ja olla onnensa kukkuloilla, kun taas seuraavassa hetkessä se saattaa upottaa kyntensä tämän käsivarteen. 10-vuotiaaksi kissaksi Tapsu on erittäin leikkisä ja rakastaakin tunnelileluaan yli kaiken. Tapsua voisi luonnehtia erittäin takertuvaksi tämän seuratessa emäntäänsä vessaankin. Tapsun erityistaitoihin kuuluvat Tiktok-videoiden tähdittäminen ja laulukonsertit, joita se pitää erityisesti aamuöisin. Tapsu toimii niin sanottuna moraalinvartijana emännälleen, muistuttaen tätä usein siitä, millainen käytös on sopivaa. Se on aina valmis tuomitsemaan emäntänsä katseellaan tämän ryömiessä aamuyöllä kotiin bileistä, näin pitäen tämän ruodussa. Vaikka Tapsu todennäköisesti saattaakin purra tavatessa, tapahtuu se pelkästä rakkaudesta. 

 

Nimi, lempinimi: Pate, ”Patukka” 


Omistaja: Elsa (1. vuosikurssi)

Ikä: Toukokuussa 2 v

Rotu/laji: Maatiaiskissa

Suosikkitekeminen: Nukkuminen, auringonotto ja syöminen

Inhokkitekeminen: Pesulla käyminen ja matolääkkeiden ottaminen

Lempiruoka: Tonnikala

Motto: Sleep, eat, repeat

 

Pate on leikkisä ja helposti innostuva kissa, jonka leikit saattavat toisinaan yltyä melko rajuiksi. Tämä onkin hyvä tietää Paten tavatessa, sillä innostuessaan se saattaa ottaa kynnet esiin. Kuitenkin Patesta löytyy myös lempeä ja rauhallinen puoli, ja se tulee erittäin hyvin toimeen myös lasten kanssa. Pate asuu Elsan isän luona Kuhmossa, jossa se pääsee elämään maalaiskissan elämää ja metsästämään hiiriä. Samassa talossa asuu myös Elsan isän jämtlanninpystykorva Sakke, joka on Paten paras kaveri. Sakke ja Pate nukkuvat vierekkäin, pesevät toisiaan ja ovat kuin veljekset. Pate on aina nauttinut myös ihmisten seurasta, ja parasta Patessa onkin seurallisuus. Se nauttii syliin tulemisesta, ja Elsan luo muuttaessaan Pate nukkui heti ensimmäisenä yönä Elsan vieressä tyynyllä koko yön. Paten elämää ja upeita kuvia Patesta pääsee seuraamaan Instagramissa, josta sen löytää nimimerkillä @patekissa.


Nimi, lempinimi: Taco, ”Taksu”, ”Taksupoika”


Omistaja: Martta (1. vuosikurssi)

Ikä: 6,5 v

Rotu/laji: Havannankoira

Suosikkitekeminen: Oravien katselu ikkunasta ja niiden jahtaaminen pihalla

Inhokkitekeminen: Yksin oleminen

Lempiruoka: Dentastix ja kinkku

Motto: Orava päivässä pitää kunnon yllä

Taco on todella rauhallinen ja täysin Martan mummon ja vanhempien lellimä koira. Se saa tehdä mitä haluaa, pääsee ulos aina halutessaan ja kokee olevansa koko naapuruston kingi. Taco saattaa usein lähteä omille seikkailuilleen, mutta palailee aina lopulta kotiin. Taco rakastaa käydä kaffittelemassa mummon luona, koska tietää aina saavansa sieltä hyviä herkkuja. Näin siitä onkin tullut hyvin nirso, ja sille kelpaavat usein vain mummon herkut. Tacon erityistaitoihin kuuluu kieriminen, kun sitä käskee maahan, sekä ulko-oven avaaminen. Tämä tosin onnistuu vain silloin, kun Taco on nähnyt pihalla oravan. Taco on korona-aikana tottunut siihen, ettei koskaan joudu olemaan yksin kotona. Tämän vuoksi se on pitänyt kerran ottaa mukaan pyöräretkelle kestokassissa, jossa se roikkui pyörän tangosta. Ihaninta tekemistä Tacon kanssa on rauhallinen yhdessäolo lähekkäin, vaikka Netflixiä katsellen.

 

Nimi, lempinimi: Noki


Omistaja: Tiia W. (2. vuosikurssi)

Ikä: 4 kk

Rotu/laji: Sileäkarvainen collie

Suosikkitekeminen: Leikkiminen, käsien pureminen ja tassuilla huitominen

Inhokkitekeminen: Suihkuun joutuminen ja syliin nostetuksi joutuminen

Lempiruoka: Lammasnamit

Motto: Elämä on laiffii

Noki on todella kiltti ja reipas pentu, mutta myös herkkä. Muiden koirien haukkuminen saattaakin jännittää Nokia helposti, eikä omistajien tarvitse todellakaan huutaa tälle käskyjä, vaan pienikin äänen korotus riittää. Leikkisä Noki on ollut erittäin helppo pentu, jonka kanssa kaikki on mennyt sujuvasti heti alusta asti. Noki tulee myös erittäin hyvin toimeen lasten kanssa, ja ensimmäistä kertaa lapsia tavatessaan se osasi heti käyttäytyä hyvin ja antoi syöttää itseään kädestä. Juuri Noki valikoitui Tiian ja hänen poikaystävänsä pennuksi, koska heidän tavatessaan pentuetta ensimmäistä kertaa Noki vaikutti hyvin kiltiltä ja tasapainoiselta sekä pureskeli Tiian poikaystävän varpaita. Tätä naskalihampailla pureskelua Noki harrastaa yhä, ja tämä kannattaa pitää mielessä Nokia tavatessa. Parasta Nokissa on, että vaikka se on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen, jaksaa se myös tehdä paljon ja hassutella.


Toteuttanut ja koonnut: Sara Vuorio

Kuvat: Omistajien omia

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti