torstai 29. huhtikuuta 2021

OSMAR-GAALA 2021

 

Osmar-gaala 2021

Täky ei ole voittanut Osmassa vuosiin. PAITSI OSMAR-GAALASSA 2021!

Etä-Osma järjestettiin jo toista kertaa entistä isompana ja upeampana. Osmar-gaala oli täynnä elokuvatähtiä ja toimintaleffan dramaattisia käänteitä. Gaalatunnelma tiivistyi lauantai-illan sitseillä, kun turnauksen rastisuorituksen voittajia paljastettiin, ja Täkyn nimi näkyi palkintosijoilla usein. Lopulta oli aika julistaa Osmar-gaalan voittaja, joka monen vuoden odotuksen jälkeen oli TÄKY!

 Osmar-gaala oli kyllä kokonaisuudessaan aivan mahtava! Etä-Osmat on näyttänyt mulle, että myös etätapahtumat voivat olla hauskoja ja ikimuistoisia. Osmar-gaalassa erityisesti perjantain illanvietto ja tietysti Täkyn turnausvoitto olivat parhaita juttuja. Viestipalsta oli myös älyttömän hyvä lisä ja on ollut ilo huomata, että sinne tulee edelleenkin aktiivisesti viestejä.

Johanna

 

Miten voitto saavutettiin?

Vaikka turnauksen voitto perustuukin rastisuorituksiin, ei taustatyön tärkeyttä tule vähätellä. Ihanat, ahkerat täkyläiset suunnittelivat Täkyn postikorttia ja turnausrastia monta päivää ja tuntia, ja huolellinen valmistautuminen nostatti ainakin omaa Osma-tunnelmaani ja siinä samassa paransi turnaussuorittamista.

Itse rastisuorituksiin osallistui vieläkin suurempi porukka, ja tämän koko ryhmän tärkeyttä ei voi korostaa tarpeeksi! Suorituksista tuli huikeita, ja voitto oli ansaittu. Rasteja suorittaessa oli myös selkeästi hauskaa, mikä on tärkeintä. Oma suosikkini oli ehkä se, kun teimme oman ääniraidan Suman videolle tekemällä kaikki erittäin laadukkaita äänitehosteita, kuten ”narsk, narsk” yhteen ääneen Zoomin kautta. Myös erittäin väsyneen kaoottinen propagandavideomme siitä, miksi kannattaisi tulla opiskelemaan suomen kieltä ja kirjallisuutta Itä-Suomen yliopistoon, oli jälkikäteen katsottuna erittäin kaunis elämys, vaikka sitseillä sitä esiteltäessä vähän hävettikin.

Itse voiton hetki oli aivan käsittämätön (miten tää voi olla todellista?). Henkilökohtaisesti en ollut edes uskoa, että olimme oikeasti voittaneet. Koko hetki tuntui sekavalta, mutta huikealta unelta. Kun tilanne lopulta upposi jokseenkin päähän, oli voitonhuuma erittäin vahva ja fiilis aivan uskomaton. Kerkesimme jo hieman hehkuttaa ja juhlia voittoa Osmar-gaalan jatkojen aikana, ja pääsin itse avaamaan kaapissa pitkään sopivaa hetkeä odottaneen samppanjapullon. Toivon kuitenkin kovasti, että vielä saisimme itse Osma-pokaalin Joensuuhun, ja voisimme pitää tämän suuren saavutuksen arvoiset voitonjuhlat, kunhan tilanne sen sallii!

 

Tämän kevään Osma oli kokonaisuudessaan mahtava ja mieleenpainuva tapahtuma! Kuten myös syksyn etä-Osmassa, niin tälläkin kertaa parasta oli päästä juttelemaan uusille tuttavuuksille ja jatkaa illanviettoa aina aamuun asti. Yksi jännittävimmistä ja hauskimmista hetkistä oli päästä katsomaan muiden ainejärjestöjen tekemiä trailereita sekä esittelemään oma traileri muille. Ja koska voittaminen on aina parasta, niin pitää vielä mainita, että turnausvoiton juhlistaminen ja torilla tanssiminen oli ehdottomasti yksi koko viikonlopun kohokohdista!

 

Niin siis mikä postikortti?

Yleensä Osma-sitseillä ainejärjestöillä on omat på border -esitykset, joissa ainejärjestö kutsutaan seisomaan tuoleilleen ja esittämään itse sanoittamansa, Osman teemaan sopivan kappaleen. Etä-Osmassa tätä perinnettä jouduttiin etäyhteyksien aiheuttaman laulujen kakofonian takia soveltamaan, ja koska ensimmäisen etä-Osman teemana oli Osman ympäri 80 tunnissa, oli loogista tehdä postikorttivideot, joissa järjestöt pääsivät esittelemään omaa kaupunkiaan ja järjestöään. Tämän kevään Osman ollessa elokuvateemainen, oli elokuvatraileri helppo valinta videopostikortin toteutustavaksi.

Täkyn postikorttia suunniteltiin pitkään ja hartaasti, ja genret ja ideat kerkesivät muuttua monta kertaa. Lopulta päädyttiin kuitenkin tositapahtumiin pohjautuvaan elokuvaan, joka kertoi Täkyn huonosta menestyksestä Osmassa ja siitä, miten täkyläiset päättivät tänä vuonna treenata ahkerasti koetusta varten.

Trailerin loppupuolella jännitys tiivistyy, kun kysymys siitä, voittaako Täky Osmar-gaalan jää ilmaan. Tunnelma nousee aivan kattoon Osma-biisin soidessa taustalla, ja varsinkin Täkyn oikeasti VOITETTUA, on videon katsominen aivan huikea elämys!

Haluan Osma-vastaavana kiittää vielä kerran kaikkia postikortin tekemiseen osallistuneita ihmistä, erityisesti Vipeä, joka editoi videon ja sai sen epämääräisestä kuvamateriaalista huolimatta toimimaan loistavasti!

 

Osmassa oli tällä kertaa parasta se, kun pääs näkemään täkyläisiä ekaa kertaa aikoihin ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Oli ihan parasta hengailla porukalla pitkän kaavan mukaan osmameiningeissä ja fiilistellä opiskelijaelämää. Koirat illanviettoseurana oli best!! Ja oli ihan huikeeta nähä se, miten paljon porukka oli panostanu niihin postikortteihin! Jotenkin tuntu, että osma toi fennistejä lähemmäs toisiaan, vaikka etänä oltiinkin.

Osmafan4ever

 

 

Mainitsit Täkyn rastin, mitä siitä?

Myös Täkyn rastiin käytettiin tänä vuonna uskomattomasti aikaa ja vaivaa, ja se näkyy lopputuloksessa. Rastia lähestyttiin siltä kantilta, että halusimme tehdä suorittamisesta mahdollisimman hauskaa muille joukkueille, ja toivoimme, että rastilla voisi osallistaa kaikkia joukkueen jäseniä.

Rastista kehkeytyi interaktiivinen tarina, jossa joukkueet pääsivät tekemään valintoja Osman lauantaipäivänä, ja näin selvittämään tarinan eri reiteiltä paljastuvia vihjeitä siitä, kuka perjantain illanvietossa tavattu Osma-ihastus on.

Ainakin omasta mielestäni myös rastista tuli aivan huikea, vaikka valitettavasti aivan kaikki sisältö ei päätynytkään siihen versioon, jota muut järjestöt suorittivat. Osman viestipalstalla kuitenkin kehuttiin rastia kovasti, ja jälkikäteenkin kuului paljon ylistystä, ja muutama Kopulan edustaja uhosi pelaavansa kaikki mahdolliset reitit vielä läpi. Rasti toi paljon iloa myös järjestäjän näkökulmasta, sillä vaikka tiesikin kaikki reitit ja vaihtoehdot, oli tarinan läpipelaaminen silti jostain syystä erittäin hauskaa.

Haluankin vielä kiittää myös rastin tekijöitä, jotka ideoivat ja kirjoittivat huimasti materiaalia, jotta tarinasta saatiin mielenkiintoinen ja eri reittivaihtoehtoja oli paljon!

 

Parasta oli sitseillä esitetty kaunis tulkinta All Starista.

Minä en sitä ainakaan esilaulanut.

 

Kokonaisuutena Osmar-gaala oli onnistunut ja huikea elämys. Omia lempimuistojani ovat ehdottomasti se hetki, kun tajusin, että olimme voittaneet, perjantain illanvieton kaoottinen Arvaa kuka -peli, sekä anonyymin viestipalstan lukeminen. Järjestäjänä koko viikonloppu oli melko hektinen, mutta kaikki oli sen arvoista, koska ihmisillä oli hauskaa!

 

Paras muisto Osmar-gaalasta oli sitsien jälkeinen tunne, kun järjestelyt olivat onnistuneet ja ei tarvinnut enää stressata. Oli myös mahtavaa voittaa ja pitää jännitystä yllä.

Miro


Teksti ja kuva: Roosa-Maria Ilvonen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti