sunnuntai 24. joulukuuta 2017

PULLAKRIISI SYYSKOKOUKSESSA

#pullagate


Rivitäky saattaa kulkea koko yliopiston mittaisen matkansa suhteellisen tietämättömänä kaikesta siitä draamasta, mikä hyvin organisoituneen järjestötoiminnan pinnan alla toisinaan kuohuu. Eräs tällainen jännitysnäytelmä saatiin kokea, kun syyskokouksen paikkaa jouduttiin tuntia ennen kokousta muuttamaan. Hyvin nopeasti Täkyn hallituksen whatsapp-ryhmä oli tunnistanut sekä kriisin pikaista reagointia vaativan luonteen että sen syvyyden, ja viestejä alettiin laittaa ennennäkemättömällä tahdilla. Allekirjoittanut oli tuijottanut tenttikirjansa sivua kymmenen minuuttia, kun vilkaisi mobiililaitettaan, johon oli saapunut 48 lukematonta viestiä. #pullagate oli alkanut.

Hallituksen ratkaisukeskeiseen diskurssiin sopivasti heti puheenjohtaja Veera Linnan aloitusviestissä ei jääty voivottelemaan, vaan ehdotettiin kokouksen siirtämistä Humpan kahvilaan. Nopeilla hoksottimilla varustettu sihteeri Inka Räsänen kohdisti seuraavalla minuutilla lähettämässään viestissä kritiikkinsä humpan aukioloaikoihin: ”Eihän humpaltakaan enää pullaa saa”, huomautti Räsänen. Rahastonhoitaja Katja Aution, tapahtumavastaava Roosa-Maria Ilvosen ja sosiaali- ja koulutuspolittisista asioista vastaavan Maileena Määtän panoksella keskustelun tuloksena saatiin viidessä minuutissa organisoitua kokoukselle uusi paikka sekä osallistujille pullaa.


Olosuhteisiin nähden #pullagate selvitettiin hienosti, vaikka puheenjohtaja päätyikin ostamaan maukkaiden tarjottavien lisäksi myös luumu-unelmapitkon, jota kukaan ei halunnut syödä.

Teksti: Samuli Reunamo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti