torstai 22. joulukuuta 2016

PÄÄKIRJOITUS

Vuoden viimeistä Itäkynää viedään. Kerrostalojen rappukäytävät täyttyvät piparintuoksusta ja kaupungilla vastaan saattaa tulla bussi, jonka ratissa huiskuttaa iloisena itse Joulupukki. Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, on jouluun enää pari päivää.

Kulunut vuosi Itäkynän parissa on ollut mielenkiintoinen. Olen saanut tutustua uusiin kirjoittajiin ja olla mukana monissa tapahtumissa, joista lehteenkin olemme kirjoitelleet. Kaikesta on selvitty kunnialla ja Itäkynäänkin on päätynyt suurin osa suunnitelluista kirjoituksista. Vielä ei ole kukaan naamioitunut sinihaalarinen minua pimeillä kujilla mukiloinut, eikä postiluukustakaan ole juurikaan tipahdellut uhkauskirjeitä tai koiranpaskaa. Ilmeisesti en ole siis onnistunut tekemään mitään kohtalokasta tai peruuttamatonta ainejärjestömme maineelle, vaikka hetkittäin olo onkin ollut holtiton. Ensi vuonna en kuitenkaan uskalla ottaa samaa riskiä uudestaan vaan luovutan pestini uudelle päätoimittajallemme Siirille. 

Tästä jouluisesta Itäkynästä kannattaa joka iikan tsekata ainakin kirjoituskilpailun ohjeet: tässä Täkyn omassa kilpailussa tarjolla on niin mainetta kuin ihan riihikuivaakin mahtavan palkinnon muodossa. Oman tekstin laatimiselle on aikaa liki kuukausi – joululomalla kannattaa siis kiireisen sohvaan maatumisen lomassa hetkiseksi nousta tietokoneen ääreen näpyttelemään voittotekstiä. 

Rauhaisaa ja rentouttavaa joulua jokaiselle lukijalle! Vaikka punaviini onkin humanistin parahin ystävä, olkaa nätisti ja nauttikaa myös läheistenne seurasta. 

Noora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti